Σιροπιαστό κέικ με λεμόνι

Ένα υπέροχο γλυκό ταψιού που περιέχει και σκόνη αμυγδάλου εκτός από αλεύρι, η οποία του δίνει μια τραγανή υφή.

Μερίδες: 10-12, Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο: 45΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε και την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε ελαφρώς. Τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, πριν ετοιμάσουμε το σιρόπι.

Σιρόπι
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το ξύσμα για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα. Με το ζεστό σιρόπι σιροπιάζουμε το κρύο κέικ. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε σε κομμάτια. Αν θέλουμε συνοδεύουμε με άγλυκη σαντιγί.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate kumquat tv corfu
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv chania skai soon
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate gold birthdaycake
  • steliosparliaros gillesmarchal patisseriegillesmarchal friend pastry paris greece gourdefrance goutdefrance athens
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new corfu chocolate kumquat skai
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry limoncello lemon cream new recipe tv soon
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv skai travel corfu  blue