Σιροπιαστό κέικ με λεμόνι

Ένα υπέροχο γλυκό ταψιού που περιέχει και σκόνη αμυγδάλου εκτός από αλεύρι, η οποία του δίνει μια τραγανή υφή.

Μερίδες: 10-12, Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο: 45΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε και την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε ελαφρώς. Τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, πριν ετοιμάσουμε το σιρόπι.

Σιρόπι
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το ξύσμα για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα. Με το ζεστό σιρόπι σιροπιάζουμε το κρύο κέικ. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε σε κομμάτια. Αν θέλουμε συνοδεύουμε με άγλυκη σαντιγί.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte