Σιροπιαστό κέικ με λεμόνι

Ένα υπέροχο γλυκό ταψιού που περιέχει και σκόνη αμυγδάλου εκτός από αλεύρι, η οποία του δίνει μια τραγανή υφή.

Μερίδες: 10-12, Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο: 45΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε και την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε ελαφρώς. Τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, πριν ετοιμάσουμε το σιρόπι.

Σιρόπι
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το ξύσμα για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα. Με το ζεστό σιρόπι σιροπιάζουμε το κρύο κέικ. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε σε κομμάτια. Αν θέλουμε συνοδεύουμε με άγλυκη σαντιγί.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sunset sea greece color
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry love birthdaycake white pink rose
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolateday happyday mylife chocolatelife 40year
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cream pastry pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate pistachio greece oliveoil love
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry shop chocole lab work mylife 40year