Σιροπιαστό κέικ μανταρίνι

Ένα ζουμερό κέικ που συνεργάζεται γευστικά με τα αρωματικά μανταρίνια.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα τουλάχιστον

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και έπειτα το ξύσμα και το χυμό μανταρινιού.
Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε στο μείγμα το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ). Τέλος ενσωματώνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μέτρια φόρμα με τρύπα στη μέση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα περίπου.

Για να βεβαιωθούμε ότι το κέικ είναι έτοιμο βυθίζουμε ένα μαχαίρι αν βγει με υπολείμματα ζύμης ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.

Φλούδες μανταρινιού
Αφαιρούμε τις φλούδες από τα τέσσερα μανταρίνια και με ένα μαχαίρι τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τις βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο νερό (τόσο όσο να τις σκεπάζει) και βάζουμε στη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.
Σουρώνουμε τις φλούδες και αφού πετάξουμε το νερό τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα 300 γρ. νερό και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Τότε αρχίζουν οι φλούδες να ζαχαρώνουν και να γίνονται κάπως διάφανες (σαν γλυκό κουταλιού), ενώ και το σιρόπι γίνεται πιο πηχτό. Αφαιρούμε τις φλούδες με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε πάνω σε μια σήτα να στραγγίξουν. Σιροπιάζουμε το κέικ με το ζεστό σιρόπι και όταν πρόκειται να σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τις φλούδες.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • My favorite food on board of Aegean  Portokalopita by
  •       steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop shop cake biscuits chocolate fruits
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop birthdaycake cakes vanilla cream chocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy chocolate pastry art flowers sugarart rum true
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets cakes eggs live white yellow
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop pastrylife nugat almond nuts white