Γρανίτα αμυγδάλου

Μια πολύ ιδιαίτερη γρανίτα για «ενήλικα» γούστα.

ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ1 μέρα

Βράζουμε τα 400 γρ. νερό και το αδειάζουμε πάνω από την αμυγδαλόσκονη. Τα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια του μείγματος και αφηνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Ετοιμάζουμε και το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Την επομένη σουρώνουμε το αμύγδαλο πάνω από ένα καθαρό μπολ και το πιέζουμε πολύ καλά έτσι ώστε να βγάλει όλα τα υγρά του. Χρησιμοποιούμε πολύ ψιλό σουρωτό και ακόμα καλύτερα ένα τουλπάνι. Με αυτόν τον τρόπο παίρνουμε το «γάλα» αμυγδάλου. Το αμύγδαλο το πετάμε.

Αδειάζουμε στο γάλα αμυγδάλου το σιρόπι και το Amaretto. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή. Ακολουθούμε τις οδηγίες της για να το παγώσουμε. Μόλις είναι έτοιμο σερβίρουμε αμέσως ή αδειάζουμε τη γρανίτα σε ένα μεταλλικό μπολ και την βάζουμε στην κατάψυξη.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά για 1 βράδυ. Για να σερβίρουμε, αφήνουμε λίγο εκτός κατάψυξης και γδέρνουμε το μείγμα με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει σαν χιόνι.

TIPAν μπορούμε να βρούμε πικραμύγδαλα, προσθέτουμε 10 κομμάτια κι έτσι έχουμε εντονότερη τη γεύση του αμυγδάλου.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe mouse fetacheese greekfeta sweetandsalty cherrytomatoes olive
  • Steliosparliaros sunset sungoesdown besttime colorful natural summerlover inspiration horizon escape
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe touloumpakia syrup delicious traditional greeksummer greek
  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe baklava walnut syrup traditional dessert summer
  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo