Γρανίτα πεπόνι

Ζήτω οι γρανίτες! Είναι νόστιμες, light και έχουν όλη τη γεύση των αγαπημένων μας φρούτων.

ΜΕΡΙΔΕΣ4-5
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για μισό λεπτό (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός), μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Πολτοποιούμε το πεπόνι στο μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε τον πολτό με το κρύο σιρόπι. Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό παγοκύστες και αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσουν. Για να σερβίρουμε, θρυμματίζουμε τα παγάκια πεπονιού στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν χιόνι και σερβίρουμε σε ψηλά, παγωμένα ποτήρια.

TIPΑν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε σε κάθε ποτήρι 1 σφηνάκι παγωμένο ρούμι.
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv skai travel corfu  blue
  • steliosparliaros sweetalchemy       Fasting cake
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate gold birthdaycake
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry creame sweetbread
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate chocolatetruffe cacao rum taste
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv skai new chania creta
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv chania skai soon