Γρανίτα πεπόνι

Ζήτω οι γρανίτες! Είναι νόστιμες, light και έχουν όλη τη γεύση των αγαπημένων μας φρούτων.

ΜΕΡΙΔΕΣ4-5
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για μισό λεπτό (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός), μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Πολτοποιούμε το πεπόνι στο μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε τον πολτό με το κρύο σιρόπι. Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό παγοκύστες και αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσουν. Για να σερβίρουμε, θρυμματίζουμε τα παγάκια πεπονιού στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν χιόνι και σερβίρουμε σε ψηλά, παγωμένα ποτήρια.

TIPΑν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε σε κάθε ποτήρι 1 σφηνάκι παγωμένο ρούμι.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake crema ricotta biscuits lovpastry lemon
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastrylife pastryshop birthdaycake chocolate flowers colors
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrylife pastryshop cacke chocolate almond pistachio
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastrychef pastryshop chocolate rich cherry liquid
  •   glykiesalchimies steliosparliaros designsweets worthweverycalorie athens2018
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe sweet walnutpie fetacheese honey greekhoney summerrecipes
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastryshop birthdaycake chocolate happyday colors flowers