Γρανίτα ροδάκινο

Το πιο δροσιστικό γλυκό του καλοκαιριού είναι η γρανίτα. Εδώ, με γεύση ροδάκινο και μόλις 88 θερμίδες ανά μερίδα!

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
Παρασκευήπερίπου 30' (με παγωτομηχανή) ή 3 ώρες αναμονής (χωρίς παγωτομηχανή)

Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τον πολτό από τα ροδάκινα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή (αν διαθέτουμε) και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης της για τη δημιουργία γρανίτας. Αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και ανά μισή ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με μια κουτάλα, παίρνοντας το μείγμα από τις άκρες, όπου θα έχει παγώσει περισσότερο, και φέρνοντάς το προς το κέντρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία περίπου 5 φορές μέχρι να παγώσει όλο το μείγμα ομοιογενώς.

Μπορούμε επίσης να το μοιράσουμε εξαρχής σε παγοθήκες, που θα αφήσουμε να παγώσουν στην κατάψυξη για αρκετές ώρες. Στη συνέχεια θα πολτοποιήσουμε τα παγάκια σε μπλέντερ. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε την υφή της γρανίτας. Σερβίρουμε σε ποτήρι με καλαμάκι.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe christmasinspiration christmasiscoming christmascake cake white foodstyling
  • seminar with a greek pastryGod steliosparliaros 1 sweets selfie greece
  • Shoeobsbroguesbrowncartoncrocsshoes shoeobsShoeobs1208 shoeobsshoes shoepinkshoepinkshoeShoeobs1208 shoes shoeobs shoeaddict shoeholic shoejungle shoelover
  •      cranberries   Tahiti
  •  !      20
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe christmasspirit christmasrecipes newissue magazine christmascookies gingerbread