Σορμπέ Bellini

Βασισμένο στο ομώνυμο κοκτέιλ, το σορμπέ μας περιέχει –τι άλλο;- σαμπάνια και ροδάκινο!

ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα

Μερίδες: 6-8, Προετοιμασία: 1 ώρα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα ροδάκινα, αφού τα έχουμε πλύνει πολύ καλά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Αφαιρούμε από το σιρόπι τα ροδάκινα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε το κουκούτσι και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με 250 γρ. από το σιρόπι που έχουμε στην κατσαρόλα. (Το υπόλοιπο δεν μας χρειάζεται, αλλά μπορούμε να το κρατήσουμε κατά μέρος και να το βάζουμε ως συστατικό σε κοκτέιλ). Προσθέτουμε την σαμπάνια και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει καλά. Για να σερβίρουμε, ξύνουμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει σαν χιόνι.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • My favorite food on board of Aegean  Portokalopita by
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets cakes eggs live white yellow
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop birthdaycake cakes vanilla cream chocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy chocolate pastry art flowers sugarart rum true
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop shop cake biscuits chocolate fruits
  •       steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop pastrylife nugat almond nuts white