Σορμπέ Bellini

Βασισμένο στο ομώνυμο κοκτέιλ, το σορμπέ μας περιέχει –τι άλλο;- σαμπάνια και ροδάκινο!

ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα

Μερίδες: 6-8, Προετοιμασία: 1 ώρα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα ροδάκινα, αφού τα έχουμε πλύνει πολύ καλά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Αφαιρούμε από το σιρόπι τα ροδάκινα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε το κουκούτσι και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με 250 γρ. από το σιρόπι που έχουμε στην κατσαρόλα. (Το υπόλοιπο δεν μας χρειάζεται, αλλά μπορούμε να το κρατήσουμε κατά μέρος και να το βάζουμε ως συστατικό σε κοκτέιλ). Προσθέτουμε την σαμπάνια και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει καλά. Για να σερβίρουμε, ξύνουμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει σαν χιόνι.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe mouse fetacheese greekfeta sweetandsalty cherrytomatoes olive
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe touloumpakia syrup delicious traditional greeksummer greek
  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial sunset happytime orangecolors cool sea summer happyhour
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • steliosparliaros blue blueisthecolor colorful summer passion travel love inspiration dream
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes traditional submarine upobruxio mastic coldwater