Σορμπέ μανταρίνι

Ένα χειμωνιάτικο σορμπέ μανταρίνι που θα σερβίρετε ως επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Έχει μόνο 196 θερμίδες ανά μερίδα.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10 λεπτά
Παρασκευή30΄(με παγωτομηχανή) ή 3 ώρες και 20΄ (χωρίς παγωτομηχανή)

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το σιρόπι σε άλλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά στο ψυγείο.

Ρίχνουμε το χυμό μανταρινιού και το χυμό λεμονιού μέσα στο κρύο σιρόπι και αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο της παγωτομηχανής για να το παγώσουμε. Αν δεν διαθέτουμε, το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι ή άλλο μεταλλικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Ανά τριάντα λεπτά, το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, από τα τοιχώματα προς τα μέσα, ώστε να διαλύονται οι μεγάλοι παγοκρύσταλλοι και να παγώνει ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον 5 φορές μέχρι να παγώσει καλά το σορμπέ και να αποκτήσει υφή γρανίτας.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • Steliosparliaros sunset sungoesdown besttime colorful natural summerlover inspiration horizon escape
  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe mouse fetacheese greekfeta sweetandsalty cherrytomatoes olive
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe touloumpakia syrup delicious traditional greeksummer greek
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe baklava walnut syrup traditional dessert summer
  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired