Σορμπέ μανταρίνι

Ένα χειμωνιάτικο σορμπέ μανταρίνι που θα σερβίρετε ως επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Έχει μόνο 196 θερμίδες ανά μερίδα.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10 λεπτά
Παρασκευή30΄(με παγωτομηχανή) ή 3 ώρες και 20΄ (χωρίς παγωτομηχανή)

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το σιρόπι σε άλλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά στο ψυγείο.

Ρίχνουμε το χυμό μανταρινιού και το χυμό λεμονιού μέσα στο κρύο σιρόπι και αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο της παγωτομηχανής για να το παγώσουμε. Αν δεν διαθέτουμε, το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι ή άλλο μεταλλικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Ανά τριάντα λεπτά, το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, από τα τοιχώματα προς τα μέσα, ώστε να διαλύονται οι μεγάλοι παγοκρύσταλλοι και να παγώνει ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον 5 φορές μέχρι να παγώσει καλά το σορμπέ και να αποκτήσει υφή γρανίτας.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •      ! Pop up bars Premium
  • My favorite food on board of Aegean  Portokalopita by
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatelover chocoholic gianduja hezelnut gold
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry biscuits syrup chocolate cake allday
  • HIGHteaTIME w muschel  dimknees  major pistachio tart by
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop shop cake biscuits chocolate fruits
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake chocolate fruits lemon biscuits