Σορμπέ σύκο με Μαυροδάφνη

To λατρεύουμε σε όλες τις μορφές του. Γιατί όχι και σε σορμπέ;

ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Με ένα μαχαίρι ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τα σύκα να σιγοβράσουν για 5 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε παγάκια, ώστε να κρυώσει πιο γρήγορα. Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε πολύ καλά. Το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να το παγώσουμε.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει καλά. Για να σερβίρουμε, ξύνουμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει σαν χιόνι.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  •    4