Σορμπέ σύκο με Μαυροδάφνη

To λατρεύουμε σε όλες τις μορφές του. Γιατί όχι και σε σορμπέ;

ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Με ένα μαχαίρι ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τα σύκα να σιγοβράσουν για 5 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε παγάκια, ώστε να κρυώσει πιο γρήγορα. Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε πολύ καλά. Το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να το παγώσουμε.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει καλά. Για να σερβίρουμε, ξύνουμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει σαν χιόνι.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial tinosfoodpaths tinos island greece blue sky summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate recipe oldfashion vintage foodstyling
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate raspberry rose litchi
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love blackforest chocolate cream cherry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry summer soon greece blue sea happytime
  • moodoftheday eurovision2019 eurovision concert music tb eurovision1974winners abba performance artist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate caramel tart pastryshop