Σορμπέ σύκο με Μαυροδάφνη

To λατρεύουμε σε όλες τις μορφές του. Γιατί όχι και σε σορμπέ;

ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Με ένα μαχαίρι ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τα σύκα να σιγοβράσουν για 5 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε παγάκια, ώστε να κρυώσει πιο γρήγορα. Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε πολύ καλά. Το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να το παγώσουμε.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει καλά. Για να σερβίρουμε, ξύνουμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει σαν χιόνι.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate whitechocolate milkchocolate coffret almond
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon biscuits meringue sweetalchemy pastrychef pastylife
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cake pralin gold happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv agionoros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake icecream fruit vanilla almond
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate fasting peanut peanutbutter new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new recipes