Σορμπέ σύκο με Μαυροδάφνη

To λατρεύουμε σε όλες τις μορφές του. Γιατί όχι και σε σορμπέ;

ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Με ένα μαχαίρι ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τα σύκα να σιγοβράσουν για 5 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε παγάκια, ώστε να κρυώσει πιο γρήγορα. Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε πολύ καλά. Το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να το παγώσουμε.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει καλά. Για να σερβίρουμε, ξύνουμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει σαν χιόνι.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop hazel cake chocolate rich tasty
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry skaitv skai tv new travel newyear
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake biscuits chocolate birthdaycake athenvoice happybirthday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop christmas biscuits stars tree treecake
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef chocolate ice icesweet christmas new
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry pastrychop cake christmas spices pear gold happydays