Σορμπέ λεμόνι

Σβήνουμε την κάψα του καλοκαιριού με ένα υπέροχα δροσιστικό σορμπέ λεμόνι. Το καλύτερο αντίδοτο στον καύσωνα.

ΜΕΡΙΔΕΣ5
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
Παρασκευή30΄ (με παγωτομηχανή)

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσουν, αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και αδειάζουμε στον κάδο της παγωτομηχανής. Ακολουθούμε τις οδηγίες παγώματος για σορμπέ. Μόλις είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη, να παγώσει καλά, πριν σερβίρουμε.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή:
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Κάθε είκοσι λεπτά το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με μια κουτάλα, από έξω προς τα μέσα έτσι ώστε να παίρνουμε το μείγμα κοντά στα τοιχώματα που θα έχει παγώσει πιο γρήγορα και να το φέρνουμε προς το κέντρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5-6 φορές μέχρι να παγώσει ομοιόμορφα όλο το μείγμα.

TIPΜπορούμε να σερβίρουμε το σορμπέ μέσα σε ένα μπολ πάγου, μία πολύ εντυπωσιακή ιδέα για ένα γιορτινό τραπέζι.

 

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate raspberry rose litchi
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate recipe oldfashion vintage foodstyling
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate caramel tart pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry summer soon greece blue sea happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial tinosfoodpaths tinos island greece blue sky summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love blackforest chocolate cream cherry
  • moodoftheday eurovision2019 eurovision concert music tb eurovision1974winners abba performance artist