Σορμπέ λεμόνι

Σβήνουμε την κάψα του καλοκαιριού με ένα υπέροχα δροσιστικό σορμπέ λεμόνι. Το καλύτερο αντίδοτο στον καύσωνα.

ΜΕΡΙΔΕΣ5
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
Παρασκευή30΄ (με παγωτομηχανή)

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσουν, αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και αδειάζουμε στον κάδο της παγωτομηχανής. Ακολουθούμε τις οδηγίες παγώματος για σορμπέ. Μόλις είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη, να παγώσει καλά, πριν σερβίρουμε.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή:
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Κάθε είκοσι λεπτά το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με μια κουτάλα, από έξω προς τα μέσα έτσι ώστε να παίρνουμε το μείγμα κοντά στα τοιχώματα που θα έχει παγώσει πιο γρήγορα και να το φέρνουμε προς το κέντρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5-6 φορές μέχρι να παγώσει ομοιόμορφα όλο το μείγμα.

TIPΜπορούμε να σερβίρουμε το σορμπέ μέσα σε ένα μπολ πάγου, μία πολύ εντυπωσιακή ιδέα για ένα γιορτινό τραπέζι.

 

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry love birthdaycake white pink rose
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sunset sea greece color
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolateday happyday mylife chocolatelife 40year
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry shop chocole lab work mylife 40year
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate pistachio greece oliveoil love
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cream pastry pastryshop