Σορμπέ λεμόνι

Σβήνουμε την κάψα του καλοκαιριού με ένα υπέροχα δροσιστικό σορμπέ λεμόνι. Το καλύτερο αντίδοτο στον καύσωνα.

ΜΕΡΙΔΕΣ5
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
Παρασκευή30΄ (με παγωτομηχανή)

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσουν, αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και αδειάζουμε στον κάδο της παγωτομηχανής. Ακολουθούμε τις οδηγίες παγώματος για σορμπέ. Μόλις είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη, να παγώσει καλά, πριν σερβίρουμε.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή:
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Κάθε είκοσι λεπτά το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με μια κουτάλα, από έξω προς τα μέσα έτσι ώστε να παίρνουμε το μείγμα κοντά στα τοιχώματα που θα έχει παγώσει πιο γρήγορα και να το φέρνουμε προς το κέντρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5-6 φορές μέχρι να παγώσει ομοιόμορφα όλο το μείγμα.

TIPΜπορούμε να σερβίρουμε το σορμπέ μέσα σε ένα μπολ πάγου, μία πολύ εντυπωσιακή ιδέα για ένα γιορτινό τραπέζι.

 

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop shop cake biscuits chocolate fruits
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop pastrylife nugat almond nuts white
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatelover chocoholic gianduja hezelnut gold
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop birthdaycake cakes vanilla cream chocolate
  • My favorite food on board of Aegean  Portokalopita by
  •       steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake chocolate fruits lemon biscuits