Παγωμένο σουφλέ πορτοκάλι

Κάτι ανάμεσα σε παρφέ και μους, αυτό το σουφλέ με γεύση πορτοκάλι διατηρείται στην κατάψυξη και σερβίρεται παγωμένο.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
Προετοιμασία-Παρασκευή35΄
ΑΝΑΜΟΝΗ12 ώρες

Βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ, τα ανακατεύουμε αμέσως με έναν αυγοδάρτη και ετοιμάζουμε ένα μπεν μαρί, βάζοντας μια κατσαρόλα με λίγο νερό στη φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, στερεώνουμε το μπολ με τους κρόκους πάνω στην κατσαρόλα και χτυπάμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ζεσταθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά το χυμό πορτοκαλιού μέχρι το μείγμα να δέσει και να κρυώσει. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Ρίχνουμε και το ξύσμα. Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ (συνήθως χρησιμοποιούμε πυρίμαχα, γιατί τα κανονικά σουφλέ ψήνονται στο φούρνο). Αν θέλουμε να πετύχουμε την εμφάνιση του σουφλέ, τυλίγουμε προηγουμένως κάθε μπολ εξωτερικά με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να εξέχει 1 εκατοστό από το χείλος και τα γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι το ύψος του αλουμινόχαρτου. Τα αφήνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 12 ώρες, πριν σερβίρουμε. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  •    4