Σάντουιτς μαρέγκας με παγωτό

Επιλέξτε το παγωτό που θέλετε και γεμίστε αυτές τις τραγανές και μαστιχωτές μαρέγκες φτιάχνοντας ένα απολαυστικό σάντουιτς.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50'
ΨΗΣΙΜΟ1½ ώρα

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Ένα κόλπο για να δούμε αν είναι έτοιμη είναι να αναποδογυρίσουμε τον κάδο: θα πρέπει να μην πέφτει. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά την κοσκινισμένη άχνη, ανακατεύοντας παράλληλα απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ). Με τον ίδιο τρόπο ενσωματώνουμε έπειτα τα τριμμένα φουντούκια. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδύ, στρογγυλό στόμιο (χωρίς δοντάκια), διαμέτρου 1 εκ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120°C. Στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου. Σχηματίζουμε επάνω με το κορνέ σπείρες/δίσκους με διάμετρο 8-9 εκ. (θα βγουν 24 δίσκοι). Πιο αναλυτικά η διαδικασία είναι η εξής: Ξεκινώντας από ένα σημείο και πηγαίνοντας κυκλικά με το κορνέ σχηματίζουμε μια σπείρα μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή διάμετρο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η μαρέγκα, χρησιμοποιώντας κι άλλο ταψί ή τη σχάρα του φούρνου.

Ψήνουμε για μιάμιση ώρα, μέχρι οι δίσκοι μαρέγκας να σταθεροποιηθούν και να στεγνώσουν. Μπορούμε να ψήσουμε δύο ταψιά ταυτοχρόνως, επιλέγοντας τη λειτουργία του αέρα. Για πιο ομοιόμορφο ψήσιμο, αλλάζουμε θέση στα ταψιά στα μισά του ψησίματος. Ξεφουρνίζουμε τους δίσκους μαρέγκας και τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Αφήνουμε το παγωτό εκτός κατάψυξης μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, τόσο που να απλώνεται.

Για να μη σπάσουν οι δίσκοι, δεν τους αλείφουμε, αλλά παίρνουμε μια μπάλα παγωτό με τα χέρια μας, φορώντας καθαρά γάντια μιας χρήσης, και την πλάθουμε να γίνει κάπως πλακέ και να απλώσει σε διάμετρο λίγο μικρότερη από τους δίσκους μαρέγκας. Τη βάζουμε ανάμεσα σε δύο δίσκους και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Διατηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρουμε.

 

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe mouse fetacheese greekfeta sweetandsalty cherrytomatoes olive
  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo
  • Steliosparliaros sunset sungoesdown besttime colorful natural summerlover inspiration horizon escape
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe touloumpakia syrup delicious traditional greeksummer greek
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe baklava walnut syrup traditional dessert summer