Παγωτό με μπαχαρικά

Ένα νόστιμο παγωτό με πλούσια αρώματα κανέλας, μοσχοκάρυδου, τζίντζερ και κάρδαμου.

Βάροςπερίπου 1 κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30´
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ40´- 45´ (με παγωτομηχανή)
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα

Φτιάχνουμε μια κρεμ ανγκλέζ ως εξής: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη τους κρόκους μαζί με τα δύο είδη ζάχαρης. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα και τα τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα, ελέγχοντας παράλληλα τη θερμοκρασία του με ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής. Μόλις φτάσει στους 83°C-85°C, η κρεμ ανγκλέζ είναι έτοιμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλλάζουμε σκεύος γιατί, αν ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία της, θα κόψει.

(Αν δεν διαθέτουμε θερμόμετρο, υπάρχει και ένας εμπειρικός τρόπος να δούμε πότε είναι έτοιμη η κρεμ ανγκλέζ: Μόλις ζεσταθεί καλά και αρχίζει να αχνίζει έντονα (πριν βράσει), βουτάμε μέσα ένα κουτάλι και το βγάζουμε ξανά. Θα πρέπει να έχει σχηματιστεί στη ράχη του ένα λεπτό στρώμα κρέμας. Χαράσσουμε με το δάχτυλό μας μια γραμμή και αν μένει σταθερή και δεν κλείνει, η κρέμα είναι έτοιμη.)

Βάζουμε την κρεμ ανγκλέζ να κρυώσει στο ψυγείο για μία νύχτα. Την επομένη την αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να παρασκευάσουμε παγωτό. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, τοποθετούμε την κρεμ ανγκλέζ σε ένα μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη, καλύπτοντάς την πολύ καλά με ένα καπάκι για να μην απορροφήσει οσμές, και ανά μισή ώρα την ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τουλάχιστον 4-5 φορές, έως ότου παγώσει και αφρατέψει το παγωτό.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn