Παγωτό με σαλέπι

Το παγωτό καϊμάκι όπως θα το φτιάχναμε στο σπίτι, με το χαρακτηριστικό άρωμα του σαλεπιού να κυριαρχεί.

Βάρος600 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10'
ΨΗΣΙΜΟπερίπου 30΄ (με παγωτομηχανή)

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη άχνη με το σαλέπι, την κρέμα γάλακτος και το γάλα με έναν αυγοδάρτη. Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο της παγωτομηχανής και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να το παγώσουμε. Μπορούμε να το σερβίρουμε αμέσως μόλις βγει ή να το βάλουμε στην κατάψυξη να σφίξει λίγο ακόμα.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα για τουλάχιστον 4-5 φορές, ώστε να σπάμε τους μεγάλους παγοκρυστάλλους και το μείγμα να παγώνει ομοιόμορφα.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings