Παγωτό βανίλια με ζεστό espresso

Ένα πολύ εύκολο παγωτό χωρίς αυγά, με μόλις τέσσερα υλικά. Αντί άλλης σος, το σερβίρουμε με έναν αρωματικό εσπρέσο.

ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με την κρέμα, το γάλα και τους σπόρους από το κλωναράκι βανίλιας. Αδειάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να το παγώσουμε. Εναλλακτικά, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο τοποθετούμε στην κατάψυξη και ανά μισή ώρα το χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία για τουλάχιστον 4-5 φορές, μέχρι να παγώσει ομοιόμορφα.

Σερβίρουμε το παγωτό σε μικρό ποτήρι και αδειάζουμε από πάνω ένα φλιτζανάκι ζεστό espresso.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweet cream vanilla
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial