Κορμός παγωμένος (σεμιφρέντο)

Ένα λευκό ημι-παγωμένο γλύκισμα με πλούσια γεύση εμπλουτισμένο με καβουρδισμένα αμύγδαλα, φρουί γλασέ και πτι-μπερ.

ΜΕΡΙΔΕΣ8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ6 ώρες

Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα βάζουμε να ψηθούν στους 160°C για 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να καβουρδιστούν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε.

Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να την σκεπάσει. Τη βράζουμε έως ότου γίνει ένα πηχτό σιρόπι. Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ (με το σύρμα) και ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό σιρόπι. Σταδιακά θα αφρατέψουν πολύ οι κρόκοι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να κρυώσουν. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα μέχρι να ενσωματωθεί. Τέλος προσθέτουμε τα φρούτα, τα αμύγδαλα και τα μπισκότα.

Σε μια μακρόστενη φόρμα του κορμού στρώνουμε μεμβράνη καλύπτοντας το εσωτερικό της. Τη γεμίζουμε με το μείγμα. Αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με γλασαρισμένα φρούτα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop pastrylife nugat almond nuts white
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes challenge profiterol raspberry icecream rose
  •       steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop birthdaycake cakes vanilla cream chocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy chocolate pastry art flowers sugarart rum true
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry sunset sun greece summer island
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets cakes eggs live white yellow