Παρφέ βανίλιας

Σχετικά απλό στην παρασκευή του, αυτό το παρφέ αρωματίζεται με πραγματική βανίλια και σερβίρεται με σος από γλυκό σαμιώτικο κρασί.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
Προετοιμασία-παρασκευή40'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα

Φτιάχνουμε μια κρεμ ανγκλέζ ως εξής: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, αδειάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα κλωναράκια βανίλιας. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσει στους 82°C-85°C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη η κρεμ ανγκλέζ όταν ζεσταθεί αρκετά και φαίνεται πιο δεμένη. Είναι πολύ σημαντικό να μη βράσει γιατί θα «κόψει».
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε την κρέμα σε άλλο σκεύος. Αφαιρούμε τα κλωναράκια βανίλιας στύβοντάς τα με τα χέρια πάνω από την κρέμα για να στραγγίξουν. Αφήνουμε την κρέμα κατά μέρος μέχρι να χλιαρύνει και ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Γεμίζουμε μία μεταλλική, μακρόστενη φόρμα του κέικ ή στρογγυλή διαμέτρου 20 εκ. και αφήνουμε για 1 βράδυ στην κατάψυξη να παγώσει καλά. Για να ξεφορμάρουμε βυθίζουμε τη φόρμα σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε με τη σος κρασιού.

Σος
Σε μέτρια φωτιά βράζουμε το κρασί με το κλωναράκι βανίλιας έως ότου μείνει η μισή ποσότητα (για περίπου 10 λεπτά). Αποσύρουμε και αφήνουμε τη σος να κρυώσει.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweet cream vanilla
  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for