Παρφέ φράουλας

Τι πιο δροσερό και ανοιξιάτικο από ένα πανεύκολο παρφέ με φρέσκες, εποχιακές, ζουμερές φράουλες!

ΜΕΡΙΔΕΣ8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΑΝΑΜΟΝΗπερίπου 5 ώρες

Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ. Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μεταλλικό μπολ και τον ανακατεύουμε πολύ καλά με την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ανά 20 λεπτά το βγάζουμε και το ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη, ώστε να σπάνε οι μεγάλοι παγοκρύσταλλοι που σχηματίζονται και να παγώνει ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή για 4-5 φορές, έως ότου παγώσει καλά το παρφέ και γίνει αφράτο. Κατόπιν, το μεταφέρουμε μέσα σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα με μήκος 20 εκ. (μήκος), πλάτος 10 εκ. και ύψος 7 εκ. ή άλλη φόρμα της αρεσκείας μας με ίδια χωρητικότητα. Αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες, να παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε βυθίζοντας τη φόρμα κατά τα 2/3 σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζοντας σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε με φρέσκες, πλυμένες και καθαρισμένες φράουλες.

TIPΑν διαθέτουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε απευθείας το μείγμα σε αυτήν και μόλις παγώσει το βάζουμε στη φόρμα και το αφήνουμε στην κατάψυξη να σταθεροποιηθεί καλά.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe specialorder chocolate darkchoclate birthdaycake gold or
  • steliosparliaros steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love tart fig cream vanilla
  • steliosparliaros steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe galaktoboureko cannoli custard cream vanilla crispy
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe autumnfruits quince vanilla dessert serving parfe
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16