Μπισκότα με φιστικοβούτυρο

Πάτε στοίχημα ότι θα γίνουν τα αγαπημένα μπισκότα των παιδιών; Πεντανόστιμα και με πλούσια γεύση από φιστίκι.

Βάρος800 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ12΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και τις δύο ζάχαρες έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και το φιστικοβούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε λίγο-λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι. Μόλις ενσωματωθεί, σταματάμε το μίξερ και αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα με διάμετρο 2,5 εκ. και τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα αφήνοντας μεταξύ τους κενό γιατί θα απλωθούν στο ψήσιμο. Με ένα πιρούνι τα πιέζουμε ελαφρώς αφήνοντας πάνω τους το αποτύπωμα του πιρουνιού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10-12 λεπτά έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε ένα κατά προτίμηση μεταλλικό κουτί.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sea happyday sunday summer blue sky island
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe crepes crpe cream rosecream jelly rose
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatetart strawberry strawberrychocolate foodstyling foodstyle
  • steliosparliaros sweets chocolate cream biscuits vanilla teatime coffetime
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe carottecake cake walnut spicy creamcheese carotte
  • steliosparliaros sweets traditional paste fruits asian biscuits old new
  • Steliosparliaros sweets coffetime teatime hightea