Κέικ σοκολάτας με φράουλες

Μία συνταγή για το παιδικό πάρτι που μπορείτε να φτιάξετε και αντί τούρτας γενεθλίων.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50'
ΨΗΣΙΜΟ10' - 12'
ΑΝΑΜΟΝΗ3-4 ώρες

Κέικ
Τεμαχίζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα και τα βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος. Τα λιώνουμε όλα μαζί σε μπεν μαρί (δηλαδή στερεώνουμε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά και τη ζάχαρη με τον αβγοδάρτη και ενσωματώνουμε σε αυτά το μείγμα της σοκολάτας. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.

Παίρνουμε τρία τσέρκια διαμέτρου 18 εκ. και δημιουργούμε σε καθένα από αυτά έναν πάτο από αλουμινόχαρτο (για να το στερεώσουμε, γυρνάμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου γύρω από το τσέρκι και τις τσαλακώνουμε χαμηλά). Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλουμινένιες φόρμες μιας χρήσης που βρίσκουμε στο σουπερμάρκετ. Μοιράζουμε το κέικ στα τσέρκια ή τις φόρμες και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά προτού ξεφορμάρουμε.

Κρέμα
Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη. Τα τοποθετούμε σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα έως ότου το μείγμα ασπρίσει ελαφρώς και η θερμοκρασία φτάσει στους 60°C. Αδειάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε με το σύρμα έως ότου σφίξει η μαρέγκα και αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία της. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να γίνει μια λεία κρέμα, την οποία βάζουμε για λίγο στο ψυγείο (περίπου 30 λεπτά), ώστε να μπορέσουμε να τη δουλέψουμε καλύτερα.

Συναρμολόγηση
Σε μια πιατέλα βάζουμε το ένα κέικ, απλώνουμε επάνω το ⅓ της κρέμας βουτύρου και σκορπάμε μερικές φράουλες. Προσθέτουμε το δεύτερο κέικ ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Τελειώνουμε με το τρίτο κέικ και το καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα βουτύρου. Γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •    4
  • Wake me up when September ends  because it means
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • 11
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef