Πουράκια με σοκολάτα

Η σπιτική εκδοχή τους μας θυμίζει μαλακές γαλέτες που λιώνουν στο στόμα...

Βάρος650 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟπερίπου 50΄ (συνολικά)
ΑΝΑΜΟΝΗ2 ώρες

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα ασπράδια και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Σε ένα αντικολλητικό χαρτί φτιάχνουμε με ένα μολύβι δυο δίσκους διαμέτρου 12 εκ. και γυρνάμε το χαρτί από την ανάποδη πλευρά (το μολύβι θα διακρίνεται). Βάζουμε πάνω στον κάθε κύκλο λίγο από το μείγμα και το απλώνουμε με μια παλέτα σε πολύ λεπτό φύλλο χωρίς να ξεφύγουμε από το περίγραμμα (φτιάχνουμε τα πουράκια δυο-δυο και όχι περισσότερα μαζί, για να προλαβαίνουμε να τα τυλίγουμε σε πουράκια πριν κρυώσουν).Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και τυλίγουμε κάθε δίσκο όσο ακόμα είναι ζεστός γύρω από τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας, ώστε να πάρει το σχήμα του πούρου.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία συνεχώς μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Όταν τελειώσουμε με το ψήσιμο, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Την αποσύρουμε και την ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κρυώσει και να γίνει λεία και γυαλιστερή. Βουτάμε τα πουράκια από την μια άκρη τους στη σοκολάτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα διατηρούμε κλεισμένα σε ένα μεταλλικό κουτί για 1 εβδομάδα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef love charlottee forestfruits cream pink
  •  650 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe today skaitvchannel lovesweets
  •      !!!! steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe
  • Steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry hazelnut millefeuille pralina hazelnut crisp tasty
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop white almond cream forestfruit pallas
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial artistic style cremcaramel pastrychef pastrylife homemade recipe
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial jams sweetspoon summer fruits color colorful love