Σπιτικά πτι-μπερ γεμιστά με σοκολάτα

Τα πιτσιρίκια λατρεύουν τα γεμιστά μπισκότα. Τα συγκεκριμένα είναι και υγιεινά αφού δεν περιέχουν χρωστικές και συντηρητικά.

Ποσότηταπερίπου 8-10 κομμάτια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΨΗΣΙΜΟ15' - 20'
ΑΝΑΜΟΝΗ2 - 3 ώρες

Κομμάτια: περίπου 8-10, Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 2-3 ώρες, Ψήσιμο: 15΄-20΄

Μπισκότα
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ (με το φτερό) έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε σταδιακά το αυγό, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για 2-3 ώρες. Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια με πλευρά μήκους 5 εκ. Μεταφέρουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Γέμιση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις βράσει την αποσύρουμε. Την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Αν χρειαστεί, τοποθετούμε το μπολ πάνω από μπεν μαρί. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και αλείφουμε με αυτό τα μισά μπισκότα. Τέλος, σκεπάζουμε με τα άλλα μισά.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake chocolate fruits lemon biscuits
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry biscuits syrup chocolate cake allday
  •      ! Pop up bars Premium
  • HIGHteaTIME w muschel  dimknees  major pistachio tart by
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatelover chocoholic gianduja hezelnut gold
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop shop cake biscuits chocolate fruits
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrylife pastrychef tarte almond almondcream biscuits