Κέικ σοκολάτας με πραλίνα και γλάσο

Έχει μαλακή υφή, επικάλυψη σοκολάτας και γέμιση πραλίνας. Τρεις λόγοι να το λατρέψουμε.

ΜΕΡΙΔΕΣ8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50΄
ΨΗΣΙΜΟ35΄-40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ60΄

Κέικ
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά περίπου, έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Ανακατεύουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το λιωμένο βούτυρο και τα αδειάζουμε στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με την αμυγδαλόσκονη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 35-40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε στη μέση οριζοντίως. Απλώνουμε στο ένα κομμάτι την πραλίνα και σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι.

Γλάσο
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω από την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σφίξει και γλασάρουμε το κέικ.

TIPΠραλίνα φουντουκιού λέμε δύο διαφορετικά πράγματα: το ένα είναι το έτοιμο άλειμμα σοκολάτας με φουντούκια που βρίσκουμε στο σουπερμάρκετ και το άλλο είναι η γαλλική τύπου πραλίνα, δηλαδή καραμελωμένα φουντούκια που αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια ρευστή κρέμα στο χρώμα της καραμέλας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος πραλίνας θέλουμε. Τη γαλλική πραλίνα θα βρούμε σε ορισμένα ντελικατέσεν και στα Sweet Alchemy αλλά μπορούμε να τη φτιάξουμε και μόνοι μας (δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ).
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart