Κέικ με άλειμμα πραλίνας

Βγάλτε από το ντουλάπι το βάζο με την πραλίνα και φτιάξτε αυτό το λαχταριστό κέικ μαρμπρέ, που θα λατρέψουν όλοι.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ45΄
ΨΗΣΙΜΟ45΄-60΄

Χτυπάμε στο μίξερ ελαφρώς το βούτυρο με 150 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν κρέμα και προσθέτουμε του κρόκους έναν-έναν. Μόλις αφράτεψει το μείγμα, σταματάμε το μίξερ. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ) έως ότου ενσωματωθούν. Έπειτα ρίχνουμε και το χυμό. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε τα 100 γρ. άλειμμα πραλίνας και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.) στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και τη μοιράζουμε στα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ ή μια στρογγυλή διαμέτρου 20-22 εκ. Με ένα κουτάλι της σούπας αδειάζουμε τα μείγματα εναλλάξ στη φόρμα. Έτσι σχηματίζονται τα "νερά" στο μαρμπλ κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-60 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί καλά το κέικ βυθίζοντας στο εσωτερικό του ένα μαχαίρι. Αν η λάμα του βγαίνει καθαρή, χωρίς υπολείμματα από νωπή ζύμη, το κέικ είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε για λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε τρυπώντας σε διαφορετικό σημείο.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και με μια σπάτουλα αλείφουμε την επιφάνεια του κέικ με άλειμμα πραλίνας.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry hazelnut millefeuille pralina hazelnut crisp tasty
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef love charlottee forestfruits cream pink
  •  650 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe today skaitvchannel lovesweets
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial jams sweetspoon summer fruits color colorful love
  •      !!!! steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop white almond cream forestfruit pallas
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial artistic style cremcaramel pastrychef pastrylife homemade recipe