Μπάρες με πραλίνα και πουράκια

Μια λιχουδιά με πραλίνα που θα φτιάξετε γρήγορα και με ελάχιστα υλικά. Θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1-2 ώρες

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Φροντίζουμε το μπολ να μην ακουμπάει στο νερό, ώστε η σοκολάτα να λιώνει μόνο με την επίδραση του ατμού και την ανακατεύουμε συνεχώς, για να μην ανέβει πολύ η θερμοκρασία της.

Αποσύρουμε μόλις λιώσει καλά και την ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να χλιαρύνει αρκετά (η θερμοκρασία της να είναι γύρω στους 30°C-31°C, δηλαδή να την αισθανόμαστε στα χείλη ζεστή αλλά όχι καυτή). Προσθέτουμε το άλειμμα πραλίνας και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ρίχνουμε τα τριμμένα πουράκια και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων περίπου 18x18 εκ. ή σε ένα μικρό παραλληλόγραμμο ταψάκι, μέσα στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε εκτός ψυγείου έως ότου σταθεροποιηθεί το μείγμα και το κόβουμε σε ράβδους.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new recipes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate cacao biscuit soft cake
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate tart praline pastryshop shop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv agionoros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry 14february santvalentinesday heart biscuit rose chocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylove sufle lemo dessert
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cacao rum biscuits pastryshop