Μπράουνι με πραλίνα

Αυτό το εύκολο, δημοφιλές κέρασμα τα παιδιά το λατρεύουν χαρή στην πραλίνα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ25΄

Φτιάχνουμε ένα μπεν μαρί, τοποθετώντας ένα μεταλλικό μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Προσοχή, το μπολ πρέπει να στέκεται επάνω στην κατσαρόλα και να μην ακουμπάει στο νερό. Ρίχνουμε στο μπολ την τεμαχισμένη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και τα αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύοντας συνεχώς. Τα αποσύρουμε πριν ανέβει πολύ η θερμοκρασία τους. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν πάρα πολύ καλά. Σταματάμε το μίξερ. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε έπειτα το αλεύρι και στο τέλος το άλειμμα πραλίνας.

Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 x 20 εκ. ή σε ένα ορθογώνιο, μικρό ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC-170οC για 25 λεπτά. Tο κέικ αυτό όταν το βγάλουμε από το φούρνο, φαίνεται σαν να μην έχει ψηθεί, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αφήνουμε να κρυώσει για αρκετή ώρα και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

TIPΠετυχημένο μπράουνι είναι αυτό που στο εσωτερικό του παραμένει υγρό και μαλακό. Προσπαθούμε λοιπόν να μην το παραψήσουμε.
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry taem happytogether happypeople inspiration creative becreative andreasgiavridis
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop icecream vanilla wine redwine
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets summer2019 grapes
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cheesecake cream raspberry biscuit buttes
  •   jennybalatsinou vkikilias
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry cake almond chocolate icecream summer greece greecesummer