Άλειμμα σοκολάτας με ζαχαρούχο

Ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό για τα παιδιά πριν τα στείλουμε στο σχολείο.

ΒΑΡΟΣ850γρ.
Προετοιμασία-παρασκευή30'

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε με το ζαχαρούχο γάλα που έχουμε ζεστάνει ελαφρώς.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ, όσο περισσότερο μπορούμε, τα φουντούκια, δηλαδή μέχρι να γίνουν σκόνη και να βγάλουν το λάδι τους. Τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα της σοκολάτας, προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε βάζα και διατηρούμε σε δροσερό μέρος. Για να διατηρήσουμε το άλειμμα για περισσότερο καιρό, μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο, αλλά πριν το χρησιμοποιήσουμε, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για να μαλακώσει και να αλείφεται.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  •    4
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats