Άλειμμα σοκολάτας με ζαχαρούχο

Ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό για τα παιδιά πριν τα στείλουμε στο σχολείο.

ΒΑΡΟΣ850γρ.
Προετοιμασία-παρασκευή30'

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε με το ζαχαρούχο γάλα που έχουμε ζεστάνει ελαφρώς.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ, όσο περισσότερο μπορούμε, τα φουντούκια, δηλαδή μέχρι να γίνουν σκόνη και να βγάλουν το λάδι τους. Τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα της σοκολάτας, προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε βάζα και διατηρούμε σε δροσερό μέρος. Για να διατηρήσουμε το άλειμμα για περισσότερο καιρό, μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο, αλλά πριν το χρησιμοποιήσουμε, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για να μαλακώσει και να αλείφεται.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cake pralin gold happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake icecream fruit vanilla almond
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv agionoros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new recipes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon biscuits meringue sweetalchemy pastrychef pastylife
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate whitechocolate milkchocolate coffret almond
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate fasting peanut peanutbutter new