Άλειμμα σοκολάτας με ζαχαρούχο

Ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό για τα παιδιά πριν τα στείλουμε στο σχολείο.

ΒΑΡΟΣ850γρ.
Προετοιμασία-παρασκευή30'

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε με το ζαχαρούχο γάλα που έχουμε ζεστάνει ελαφρώς.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ, όσο περισσότερο μπορούμε, τα φουντούκια, δηλαδή μέχρι να γίνουν σκόνη και να βγάλουν το λάδι τους. Τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα της σοκολάτας, προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε βάζα και διατηρούμε σε δροσερό μέρος. Για να διατηρήσουμε το άλειμμα για περισσότερο καιρό, μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο, αλλά πριν το χρησιμοποιήσουμε, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για να μαλακώσει και να αλείφεται.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry summer soon greece blue sea happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate raspberry rose litchi
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love blackforest chocolate cream cherry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate biscuit nuts
  • moodoftheday eurovision2019 eurovision concert music tb eurovision1974winners abba performance artist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate caramel tart pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial tinosfoodpaths tinos island greece blue sky summer