Άλειμμα σοκολάτας με ζαχαρούχο

Ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό για τα παιδιά πριν τα στείλουμε στο σχολείο.

ΒΑΡΟΣ850γρ.
Προετοιμασία-παρασκευή30'

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε με το ζαχαρούχο γάλα που έχουμε ζεστάνει ελαφρώς.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ, όσο περισσότερο μπορούμε, τα φουντούκια, δηλαδή μέχρι να γίνουν σκόνη και να βγάλουν το λάδι τους. Τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα της σοκολάτας, προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε βάζα και διατηρούμε σε δροσερό μέρος. Για να διατηρήσουμε το άλειμμα για περισσότερο καιρό, μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο, αλλά πριν το χρησιμοποιήσουμε, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για να μαλακώσει και να αλείφεται.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece