Κέικ με ζαχαρούχο

Ένα νόστιμο και «χορταστικό» σνακ για το διάλειμμα. Θα το φάνε τα πιτσιρίκια και δεν θα πλησιάσουν στο κυλικείο.

ΜΕΡΙΔΕΣ8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΨΗΣΙΜΟ35΄-40΄

Αδειάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη και έπειτα ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε και αυτά σιγά-σιγά στο μείγμα με το ζαχαρούχο ανακατεύοντας. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 22 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35-40 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε καλά το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα λεπτό μαχαίρι· αν η λάμα του βγαίνει καθαρή, το κέικ έχει ψηθεί, ενώ αν βγαίνει λερωμένη, θα συνεχίσουμε το ψήσιμο για μερικά λεπτά και θα ξαναδοκιμάσουμε. Μόλις βγάλουμε το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Έχει υγρή υφή και πλούσια γεύση.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit