Κέικ με ζαχαρούχο

Ένα νόστιμο και «χορταστικό» σνακ για το διάλειμμα. Θα το φάνε τα πιτσιρίκια και δεν θα πλησιάσουν στο κυλικείο.

ΜΕΡΙΔΕΣ8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΨΗΣΙΜΟ35΄-40΄

Αδειάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη και έπειτα ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε και αυτά σιγά-σιγά στο μείγμα με το ζαχαρούχο ανακατεύοντας. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 22 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35-40 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε καλά το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα λεπτό μαχαίρι· αν η λάμα του βγαίνει καθαρή, το κέικ έχει ψηθεί, ενώ αν βγαίνει λερωμένη, θα συνεχίσουμε το ψήσιμο για μερικά λεπτά και θα ξαναδοκιμάσουμε. Μόλις βγάλουμε το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Έχει υγρή υφή και πλούσια γεύση.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv agionoros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylove sufle lemo dessert
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cake pralin gold happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate tart praline pastryshop shop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new recipes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate whitechocolate milkchocolate coffret almond
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon biscuits meringue sweetalchemy pastrychef pastylife