Κρεμ καραμελέ με ζαχαρούχο

Στα παιδιά αρέσουν οι κρέμες και η καραμέλα και ακόμα περισσότερο το ζαχαρούχο γάλα. Αυτό το γλυκό τα συνδυάζει όλα.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ50΄-60΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1 βράδυ

Καραμέλα
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε ανακατεύοντας ελάχιστα στην αρχή έως ότου γίνει μία σκούρα καραμέλα. Αδειάζουμε αμέσως σε μια μεγάλη φόρμα διαμέτρου 20 εκ. (όχι με αποσπώμενα τοιχώματα). Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει και να σκληρύνει.

Κρέμα
Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το κλωναράκι βανίλιας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα αυγά, με το ζαχαρούχο γάλα και ρίχνουμε μέσα σε αυτά το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από την καραμέλα και τοποθετούμε τη φόρμα μέσα σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο νερό (το νερό να φτάνει περίπου μέχρι τη μέση της φόρμας). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 50-60 λεπτά περίπου. Για να δούμε αν ψήθηκε, δοκιμάζουμε με ένα πολύ λεπτό μαχαίρι το οποίο βυθίζουμε κάθετα σε ένα σημείο της κρέμας. Αν όταν το βγάλουμε τραβήξουμε μαζί και καραμέλα, το γλυκό είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το βάζουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.

Για να ξεφορμάρουμε πιέζουμε την κρέμα περιφερειακά με το χέρι μας ώστε να ξεκολλήσει από τη φόρμα και αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε μια πιατέλα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •    4
  • Wake me up when September ends  because it means
  • Cheesecake      cheesecake   !
  • backstagephotoshootingnbg headquarters steliosparliaroskathimerini
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese