Αυγόφετες με παγωτό και καραμέλα

Έχετε παγωτό στην κατάψυξη; Φτιάξτε αυτό το πανεύκολο γλυκό σνακ και προσθέστε σος καραμέλας και σοκολάτας.

ΜΕΡΙΔΕΣ5
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10'
Παρασκευή40'-50'

Αλατισμένη καραμέλα
Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, τόσο ώστε να βραχεί όλη η ζάχαρη, και τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη χλιαρή κρέμα, ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην καούμε, καθώς το μείγμα θα αφρίζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την καραμέλα να ησυχάσει για λίγο. Έπειτα προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, το αλάτι και λίγο-λίγο το βούτυρο, ανακατεύοντας ώστε να λιώσουν.

Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2-3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός) και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Αυγόφετες
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι και τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να κάψει. Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού μέσα στο μείγμα του γάλακτος και τις βάζουμε στο καυτό λάδι. Τις τηγανίζουμε κι από τις δύο πλευρές, έως ότου ροδίσουν. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για λίγο σε απορροφητικό χαρτί. Έπειτα τις βουτάμε ζεστές στο κρύο σιρόπι και τις αφήνουμε για λίγο να το απορροφήσουν, αλλά όχι τόσο που να μουλιάσουν.

Σερβίρισμα
Φτιάχνουμε σάντουιτς με τις αυγόφετες και το παγωτό βανίλια και περιχύνουμε με την αλατισμένη καραμέλα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweet cream vanilla
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr