Γλυκά χάμπουργκερ

Για όταν μαζεύεται παρέα παιδιών στο σπίτι...

Κομμάτια30-40
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ10΄-12΄

Χάμπουργκερ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και καθαρίζουμε καλά τον κάδο και τα χτυπητήρια. Στην συνέχεια χτυπάμε σε αυτόν τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε τη μισή από τη μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα.

Πάνω σε μία λαδόκολλα δημιουργούμε κύκλους διαμέτρου 5-6 εκ. με ένα ίσιο, φαρδύ κορνέ (χωρίς δοντάκια). Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με σουσάμι ή νιφάδες βρόμης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα (περίπου 10-12 λεπτά).

Γέμιση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Κάνουμε καλή ομογενοποίηση και προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο φουντούκι. Αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί ελαφρώς.

Συναρμολόγηση
Κόβουμε τα χάμπουργκερ στη μέση. Αλείφουμε και στα δύο μισά λίγη μαρμελάδα φράουλα, βάζουμε στο ένα από αυτά λίγη από τη σοκολατένια γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο μισό.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate vanilla gold shop pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate kumquat tv corfu
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new corfu chocolate kumquat skai
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry travel aegean aegeanairlines crew blue bluemagazine
  • traditionalday 25march moodoftheday steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chef pastrychef pastrylove
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry limoncello lemon cream new recipe tv soon
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake birthdaycake friend best color chocolate