Καραμέλες με σοκολάτα γάλακτος

Ένα ωραίο κέρασμα για να γεμίσουμε τις φοντανιέρες μας.

Βάρος1 κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΑΝΑΜΟΝΗ8 ώρες

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη και τα βράζουμε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 118°C. Γενικώς, είναι έτοιμο το μείγμα όταν ρίχνοντας μια σταγόνα σε ένα πιάτο, στέκεται, δηλαδή είναι αρκετά σφικτή. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε έως ότου η σοκολάτα λιώσει και το μείγμα χλιαρύνει αρκετά. Όταν λοιπόν η θερμοκρασία φτάσει στους 35°C-40°C προσθέτουμε το βούτυρο.

Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1 εκ. (αν είναι πολύ ρευστό, το φορμάρουμε μέσα σε ταψί ή τσέρκι ή τάπερ). Αφήνουμε για αρκετές ώρες να παγώσει και να σφίξει (εκτός ψυγείου) και κόβουμε σε μικρά ομοιόμορφα κυβάκια.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweet cream vanilla
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  •    valrhona tournonsurrhone tainlhermitage businesstrip bridge glykesalchimies steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  • breakfast  nofilter mothermade homemade chocolatecake chocoholic pastry steliosparliaros dessert
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry chocolate chocolatepassion fruits passion cacao biscuits