Καραμέλες με σοκολάτα γάλακτος

Ένα ωραίο κέρασμα για να γεμίσουμε τις φοντανιέρες μας.

Βάρος1 κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΑΝΑΜΟΝΗ8 ώρες

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη και τα βράζουμε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 118°C. Γενικώς, είναι έτοιμο το μείγμα όταν ρίχνοντας μια σταγόνα σε ένα πιάτο, στέκεται, δηλαδή είναι αρκετά σφικτή. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε έως ότου η σοκολάτα λιώσει και το μείγμα χλιαρύνει αρκετά. Όταν λοιπόν η θερμοκρασία φτάσει στους 35°C-40°C προσθέτουμε το βούτυρο.

Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1 εκ. (αν είναι πολύ ρευστό, το φορμάρουμε μέσα σε ταψί ή τσέρκι ή τάπερ). Αφήνουμε για αρκετές ώρες να παγώσει και να σφίξει (εκτός ψυγείου) και κόβουμε σε μικρά ομοιόμορφα κυβάκια.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  •    To
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cake birthdaycake
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  •    4
  • 11