Καραμέλες με σοκολάτα γάλακτος

Ένα ωραίο κέρασμα για να γεμίσουμε τις φοντανιέρες μας.

Βάρος1 κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΑΝΑΜΟΝΗ8 ώρες

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη και τα βράζουμε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 118°C. Γενικώς, είναι έτοιμο το μείγμα όταν ρίχνοντας μια σταγόνα σε ένα πιάτο, στέκεται, δηλαδή είναι αρκετά σφικτή. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε έως ότου η σοκολάτα λιώσει και το μείγμα χλιαρύνει αρκετά. Όταν λοιπόν η θερμοκρασία φτάσει στους 35°C-40°C προσθέτουμε το βούτυρο.

Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1 εκ. (αν είναι πολύ ρευστό, το φορμάρουμε μέσα σε ταψί ή τσέρκι ή τάπερ). Αφήνουμε για αρκετές ώρες να παγώσει και να σφίξει (εκτός ψυγείου) και κόβουμε σε μικρά ομοιόμορφα κυβάκια.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cream pastry pastryshop
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry shop chocole lab work mylife 40year
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate pistachio greece oliveoil love
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolateday happyday mylife chocolatelife 40year
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sunset sea greece color
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry love birthdaycake white pink rose