Marshmallows

Μαλακά ζαχαρωτά για να σερβίρουμε σε ένα πάρτι ή ακόμα και ως γλυκό βάφτισης!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα

1η εκδοχή (απλή)
Βάρος: περίπου 400 γρ.,

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Προσθέτουμε έπειτα τα φύλλα ζελατίνας, στραγγισμένα ελαφρώς, ανακατεύουμε να λιώσουν και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά και έπειτα το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε έως ότου ασπρίσει και σφίξει όπως η μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα. Σε μία λαδόκολλα απλώνουμε άχνη ζάχαρη και από πάνω το μείγμα έτσι ώστε να έχει πάχος 1-2 εκ. Πασπαλίζουμε με άχνη, αφήνουμε για αρκετές ώρες εκτός ψυγείου να σταθεροποιηθεί (προτιμότερο μία νύχτα) και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Τα καλύπτουμε με επιπλέον άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Εάν θέλουμε τα περνάμε σε καλαμάκια. Επίσης, καθώς χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ, μπορούμε να το χρωματίσουμε με λίγες σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας. Αν θέλουμε να φτιάξουμε περισσότερα χρώματα, μοιράζουμε το μείγμα σε επιμέρους δόσεις σε μπολ.

2η εκδοχή (επαγγελματική)
Βάρος: περίπου 800 γρ.,

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη μέχρι η θερμοκρασία τους να φτάσει τους 130οC. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι, το αδειάζουμε σιγά-σιγά σε αυτά, με αργή ροή σαν κλωστή. Προσθέτουμε αμέσως και τα φύλλα ζελατίνας, ελαφρώς στραγγισμένα, και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει μία σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε, εάν θέλουμε, σταγόνες από χρώμα και άρωμα. Αν θέλουμε πολύχρωμα marshmallows μοιράζουμε τη μαρέγκα σε μπολ και χρωματίζουμε κάθε δόση με άλλο χρώμα.

Απλώνουμε τη μαρέγκα πάνω σε μία λαδόκολλα, την οποία έχουμε πασπαλίσει με άχνη. Πασπαλίζουμε με άχνη και αφήνουμε για πολλές ώρες (ή για 1 νύχτα) να σταθεροποιηθεί. Έπειτα κόβουμε σε κομμάτια σχήματος και μεγέθους της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με επιπλέον άχνη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe cake caprese tortacaprese traditional chocolate almond
  • lesbleusenfinale france congratulations jadore mundial worldcup paris pastrylife pastrychef pastrylove
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrylife blue island greekislands sun sunset
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes galaktoboureko vanilla cream fruit summerfruit
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pasrtylife summer2018 greeksummer lovers blue island greekislands
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrylife greece island greekislands greeksummer summer2018
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate darkchocolate orange orangeblossom cake mouse