Μήλα βουτηγμένα σε καραμέλα

Φτιάξτε τραγανά κατακκόκινα μήλα με τη βοήθεια των παιδιών και στολίστε με αυτά το γιορτινό τραπέζι ή το δέντρο.

ΜΕΡΙΔΕΣΓια ένα κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Πλένουμε τα μήλα πολύ καλά, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και τα τρυπάμε στο κάτω μέρος με καλαμάκια για σουβλάκι ή για γλειφιτζούρια. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και λίγες σταγόνες από το χρώμα και τη βάζουμε στη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει δίχως ν’ ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια σκούρα κοκκινωπή καραμέλα. Αν έχουμε θερμόμετρο καραμέλας πρέπει να φτάσει σε θερμοκρασία τους 147°C. Αν δεν έχουμε, παίρνουμε μ’ ένα κουταλάκι πολύ λίγη από την καραμέλα που βράζει και την ρίχνουμε σε κρύο νερό. Αν δούμε ότι η καραμέλα κρυσταλλώνει και είναι αρκετά σκληρή, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να ηρεμήσει για 1 λεπτό. Αν όμως η καραμέλα είναι μαλακή και εύπλαστη, βράζουμε για λίγο ακόμα.

Αμέσως μόλις την αποσύρουμε από τη φωτιά, βουτάμε τα μήλα σε αυτήν. Τα βγάζουμε και τα κρατάμε λίγο πάνω από την καραμέλα έτσι ώστε να στραγγίξει η περίσσεια. Έπειτα τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε εκεί μέχρι να σταθεροποιηθεί η καραμέλα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love tart fig cream vanilla
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe specialorder chocolate darkchoclate birthdaycake gold or
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe autumnfruits quince vanilla dessert serving parfe
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe galaktoboureko cannoli custard cream vanilla crispy
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16