Μήλα βουτηγμένα σε καραμέλα

Φτιάξτε τραγανά κατακκόκινα μήλα με τη βοήθεια των παιδιών και στολίστε με αυτά το γιορτινό τραπέζι ή το δέντρο.

ΜΕΡΙΔΕΣΓια ένα κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Πλένουμε τα μήλα πολύ καλά, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και τα τρυπάμε στο κάτω μέρος με καλαμάκια για σουβλάκι ή για γλειφιτζούρια. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και λίγες σταγόνες από το χρώμα και τη βάζουμε στη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει δίχως ν’ ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια σκούρα κοκκινωπή καραμέλα. Αν έχουμε θερμόμετρο καραμέλας πρέπει να φτάσει σε θερμοκρασία τους 147°C. Αν δεν έχουμε, παίρνουμε μ’ ένα κουταλάκι πολύ λίγη από την καραμέλα που βράζει και την ρίχνουμε σε κρύο νερό. Αν δούμε ότι η καραμέλα κρυσταλλώνει και είναι αρκετά σκληρή, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να ηρεμήσει για 1 λεπτό. Αν όμως η καραμέλα είναι μαλακή και εύπλαστη, βράζουμε για λίγο ακόμα.

Αμέσως μόλις την αποσύρουμε από τη φωτιά, βουτάμε τα μήλα σε αυτήν. Τα βγάζουμε και τα κρατάμε λίγο πάνω από την καραμέλα έτσι ώστε να στραγγίξει η περίσσεια. Έπειτα τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε εκεί μέχρι να σταθεροποιηθεί η καραμέλα.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sunset sea greece color
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry love birthdaycake white pink rose
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolateday happyday mylife chocolatelife 40year
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate pistachio greece oliveoil love
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry shop chocole lab work mylife 40year
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cream pastry pastryshop