Σοκολατένιο ποπκόρν

Για να ολοκληρωθεί η εμπειρία του home cinema, φτιάχνουμε και το αγαπημένο σνακ όλης της οικογένειας.

ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο βούτυρο (κατά προτίμηση clarifié, δηλαδή καθαρό, γιατί δεν καίγεται εύκολα) και ρίχνουμε το καλαμπόκι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν σταματήσει ο ήχος από το καλαμπόκι που σκάει (δείγμα ότι είναι έτοιμο το ποπ κορν), κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, το οποίο τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο γεμάτο παγάκια και λίγο νερό. Για να αποφύγουμε να βραχούν τα ποπ κορν, σκεπάζουμε τα παγάκια με μία μεμβράνη πριν τοποθετήσουμε μέσα το μπολ.

Ρίχνουμε στο ποπ κορν το 1/3 της λιωμένης κουβερτούρας και ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα έως ότου η κουβερτούρα αρχίσει να παγώνει στα τοιχώματα και στα ποπ κορν. Συνεχίζουμε με τη μισή από την υπόλοιπη κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς. Τη ρίχνουμε σταδιακά έτσι ώστε να παγώνει, αλλά να μη δημιουργείται μια μάζα και τα ποπ κορν να ξεχωρίζουν. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Βουτάμε τα σοκολατένια ποπ κορν στη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef chocolate ice icesweet christmas new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop christmas biscuits stars tree treecake
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake biscuits chocolate birthdaycake athenvoice happybirthday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry skaitv skai tv new travel newyear
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry pastrychop cake christmas spices pear gold happydays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop hazel cake chocolate rich tasty