Χρωματιστές τρούφες με βρόμη

Ωραία ιδέα για ένα παιδικό πάρτι, για ξαφνικές κρίσεις υπογλυκαιμίας αλλά και για πρωινό. Η βρόμη θα μας δώσει ενέργεια.

Κομμάτιαπερίπου 30 (βάρους 40 γρ.)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το γάλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά περίπου (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την βρόμη και τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Με δύο κουταλάκια του γλυκού παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και τις ακουμπάμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με την χρωματιστή τρούφα. Εναλλακτικά, μπορούμε να πλάσουμε με τα χέρια μας μπάλες (αν το μείγμα είναι υπερβολικά μαλακό, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο). Ρολάρουμε τις μπάλες μέσα στην τρούφα και τις ακουμπάμε στη λαδόκολλα ή μέσα σε μικρές φόρμες σιλικόνης ή σε καραμελόχαρτα. Αφήνουμε να κρυώσουν και βάζουμε σε μια πιατέλα.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial tinosfoodpaths tinos island greece blue sky summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate recipe oldfashion vintage foodstyling
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry summer soon greece blue sea happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love blackforest chocolate cream cherry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate caramel tart pastryshop
  • moodoftheday eurovision2019 eurovision concert music tb eurovision1974winners abba performance artist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate raspberry rose litchi