Χρωματιστό ποπκόρν με λευκή σοκολάτα

Μπορεί να το έχουμε συνηθίσει αλμυρό, αλλά και γλυκό είναι νοστιμότατο. Μοιράστε το στα πάρτι γενεθλίων των παιδιών.

ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'

Επικάλυψη
Χωρίζουμε τη ζάχαρη σε δύο ίσα μέρη, ρίχνουμε στο κάθε ένα σταγόνες από το κάθε χρώμα και την τρίβουμε με τις παλάμες μας ώστε να χρωματιστεί ομοιόμορφα. Αφήνουμε κατά μέρος.

Ποπ κορν
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο βούτυρο (κατά προτίμηση clarifié, δηλαδή καθαρό, γιατί δεν καίγεται εύκολα) και ρίχνουμε το καλαμπόκι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν σταματήσει ο ήχος από το καλαμπόκι που σκάει (δείγμα ότι τα ποπ κορν είναι έτοιμα), κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τα ποπ κορν σε ένα μπολ, το οποίο τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο γεμάτο παγάκια και λίγο νερό. Για να αποφύγουμε να βραχούν τα ποπ κορν, σκεπάζουμε τα παγάκια με μία μεμβράνη πριν τοποθετήσουμε μέσα το μπολ.

Ρίχνουμε στο μπολ με τα ποπ κορν το 1/3 από τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα έως ότου η σοκολάτα αρχίσει να παγώνει στα τοιχώματα και στα ποπ κορν. Συνεχίζουμε ρίχνοντας την μισή από την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνεχώς. Τη ρίχνουμε σταδιακά έτσι ώστε να παγώνει, αλλά να μη δημιουργείται μια μάζα και τα ποπ κορν να ξεχωρίζουν. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Μοιράζουμε τα σοκολατένια ποπ κορν στα δύο μπολ με τα διαφορετικά χρώματα ζάχαρης, τα ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast