Πατέ σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

Αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια και πτι μπερ καλύπτονται με σοκολάτα. Είναι ένα διαφορετικό μωσαϊκό, που σερβίρεται σε μικρά κομμάτια.

ΜΕΡΙΔΕΣ12-14
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ2-3 ώρες

Απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10 λεπτά). Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ με το πορτοκάλι γλασέ (αν το βάλουμε). Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα και τα προσθέτουμε κι αυτά στους ξηρούς καρπούς. Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε κατά μέρος. Σε ένα μεταλλικό μπολ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς. Έπειτα στερεώνουμε το μπολ σε μπεν μαρί και χτυπάμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη μέχρι τα αυγά να φουσκώσουν και να δέσουν. Αποσύρουμε και τα αδειάζουμε στο μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα το ρίχνουμε στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν με τη σοκολάτα και αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., το οποίο έχουμε ακουμπήσει πάνω σε λαδόκολλα. Απλώνουμε το μείγμα σε όλο το τσέρκι, καλύπτουμε την επιφάνειά του με λαδόκολλα και πιέζουμε με την παλάμη μας να γίνει συμπαγές και ίσιο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να σκληρύνει το πατέ. Ξεφορμάρουμε ξεκολλώντας το γλυκό από τα τοιχώματα του σκεύους με ένα μαχαίρι, το κόβουμε σε 12-14 κομμάτια, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  •    4
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef