Ραβανί με ινδική καρύδα και σοκολάτα

Η ινδική καρύδα μεταμορφώνει το παραδοσιακό ραβανί σε εξωτικό πειρασμό.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ30΄-40΄

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια με 40 γρ. από τη ζάχαρη έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Την μεταφέρουμε σε άλλο μπολ. Καθαρίζουμε τον κάδο και το σύρμα και χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν κάπως. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε σταδιακά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Προσθέτουμε στο μείγμα τη λιωμένη κουβερτούρα και στο τέλος τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.

Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 15 εκ. και ύψους 10 εκ. Αν δεν έχουμε τόσο βαθιά φόρμα, χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 15 εκ., στο οποίο φτιάχνουμε έναν πάτο από αλουμινόχαρτο. Για να του δώσουμε ύψος, βάζουμε γύρω-γύρω (από τη μέσα μεριά) λαδόκολλα, αφήνοντάς την να εξέχει αρκετά. Αν δεν διαθέτουμε ούτε τσέρκι, χρησιμοποιούμε μια φόρμα μεγαλύτερης διαμέτρου ή μακρόστενη. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε το ραβανί να κρυώσει, πριν το σιροπιάσουμε, όμως το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστό.

Σιρόπι
Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι για 3 λεπτά και περιχύνουμε το κρύο ραβανί με το ζεστό σιρόπι.

Καραμελωμένη καρύδα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Βάζουμε την ινδική καρύδα σε ένα ταψάκι και την περιχύνουμε με το σιρόπι. Ανακατεύουμε. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε έως ότου η καρύδα πάρει χρυσαφί χρώμα. Μ’ αυτήν πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe mouse fetacheese greekfeta sweetandsalty cherrytomatoes olive
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe touloumpakia syrup delicious traditional greeksummer greek
  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo
  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired
  • Steliosparliaros sunset sungoesdown besttime colorful natural summerlover inspiration horizon escape
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe baklava walnut syrup traditional dessert summer