Ρολό με πραλίνα

Προκλητικά εύκολο, αυτό το ρολό με έτοιμη πραλίνα φουντουκιού και κρυμμένα πουράκια στη γέμιση θα το φτιάχνουμε ξανά και ξανά.

ΜΕΡΙΔΕΣ12-14
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ35΄
ΨΗΣΙΜΟ15΄

Βάση
Βάζουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα για αρκετή ώρα, έως γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (εύκαμπτη σπάτουλα από σιλικόνη). Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα σιγά-σιγά ανακατεύοντας με τη μαρίζ.
Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω το μείγμα πέρα-πέρα. Θα έχει διαστάσεις περίπου 30x40 εκ. και θα βγει πολύ λεπτό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C-200°C για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολόγηση
Ανακατεύουμε τα 300 γρ. πραλίνα με τα τριμμένα πουράκια. Ξεκολλάμε τη βάση από την λαδόκολλα και την τοποθετούμε με την ψημένη όψη της προς τα πάνω. Απλώνουμε το μείγμα της πραλίνας σε όλη την επιφάνεια της βάσης και την τυλίγουμε σε ρολό. Με μια σπάτουλα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ρολού την επιπλέον πραλίνα και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες. Το γλυκό αυτό δεν χρειάζεται ψυγείο.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •  650 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe today skaitvchannel lovesweets
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial artistic style cremcaramel pastrychef pastrylife homemade recipe
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial jams sweetspoon summer fruits color colorful love
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop white almond cream forestfruit pallas
  •      !!!! steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef love charlottee forestfruits cream pink
  • Steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry hazelnut millefeuille pralina hazelnut crisp tasty