Ρολό με πραλίνα

Προκλητικά εύκολο, αυτό το ρολό με έτοιμη πραλίνα φουντουκιού και κρυμμένα πουράκια στη γέμιση θα το φτιάχνουμε ξανά και ξανά.

ΜΕΡΙΔΕΣ12-14
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ35΄
ΨΗΣΙΜΟ15΄

Βάση
Βάζουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα για αρκετή ώρα, έως γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (εύκαμπτη σπάτουλα από σιλικόνη). Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα σιγά-σιγά ανακατεύοντας με τη μαρίζ.
Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω το μείγμα πέρα-πέρα. Θα έχει διαστάσεις περίπου 30x40 εκ. και θα βγει πολύ λεπτό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C-200°C για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολόγηση
Ανακατεύουμε τα 300 γρ. πραλίνα με τα τριμμένα πουράκια. Ξεκολλάμε τη βάση από την λαδόκολλα και την τοποθετούμε με την ψημένη όψη της προς τα πάνω. Απλώνουμε το μείγμα της πραλίνας σε όλη την επιφάνεια της βάσης και την τυλίγουμε σε ρολό. Με μια σπάτουλα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ρολού την επιπλέον πραλίνα και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες. Το γλυκό αυτό δεν χρειάζεται ψυγείο.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry oldathens sweets mag new kathimerini 15june2019
  • steliosparliaros sweetalchemy love is love  loveislove colorfull happyday forever
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial love godfather summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon ice parfe summer mag new
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry sweetalchemy summer greece sun sunset happy friends
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry blue daisy cake greece summer2019