Σοκολάτα βιεννουά

Η κλασική ζεστή σοκολάτα της Βιέννης σερβίρεται με σαντιγί και κάνει καριέρα σε όλα τα καφέ του πλανήτη.

ΜΕΡΙΔΕΣ4 φλιτζάνια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό και το κακάο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ελαφρώς μέχρι να διαλυθεί το κακάο. Όταν πάρει βράση το μείγμα, προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το όλον να βράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σερβίρουμε τη σοκολάτα σε φλιτζάνια, ζεστή αλλά όχι καυτή. Συνοδεύουμε με μία κουταλιά της σούπας άγλυκη σαντιγί.
Αν θέλουμε να προετοιμάσουμε τη σοκολάτα από νωρίς και να τη σερβίρουμε αργότερα, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και μόλις είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε άλλη κατσαρόλα σουρώνοντάς την. Την αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσει αλλά κατά διαστήματα την ανακατεύουμε για να μην σχηματιστεί κρούστα. Προτού σερβίρουμε, ζεσταίνουμε ξανά το ρόφημα χωρίς να το αφήσουμε να κάψει.

TIPΜπορούμε να προσθέσουμε μισό κλωναράκι βανίλια, σχισμένο κατά μήκος, μέσα στο γάλα.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Syrup soaked semolina cake Revani with white chocolate whipped cream!
  • Steliosparliaros sweets coffetime teatime hightea
  • steliosparliaros sweets traditional paste fruits asian biscuits old new
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe carottecake cake walnut spicy creamcheese carotte
  • steliosparliaros
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe crepes crpe cream rosecream jelly rose
  • steliosparliaros sweets chocolate cream biscuits vanilla teatime coffetime