Σοκολάτα βιεννουά

Η κλασική ζεστή σοκολάτα της Βιέννης σερβίρεται με σαντιγί και κάνει καριέρα σε όλα τα καφέ του πλανήτη.

ΜΕΡΙΔΕΣ4 φλιτζάνια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό και το κακάο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ελαφρώς μέχρι να διαλυθεί το κακάο. Όταν πάρει βράση το μείγμα, προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το όλον να βράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σερβίρουμε τη σοκολάτα σε φλιτζάνια, ζεστή αλλά όχι καυτή. Συνοδεύουμε με μία κουταλιά της σούπας άγλυκη σαντιγί.
Αν θέλουμε να προετοιμάσουμε τη σοκολάτα από νωρίς και να τη σερβίρουμε αργότερα, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και μόλις είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε άλλη κατσαρόλα σουρώνοντάς την. Την αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσει αλλά κατά διαστήματα την ανακατεύουμε για να μην σχηματιστεί κρούστα. Προτού σερβίρουμε, ζεσταίνουμε ξανά το ρόφημα χωρίς να το αφήσουμε να κάψει.

TIPΜπορούμε να προσθέσουμε μισό κλωναράκι βανίλια, σχισμένο κατά μήκος, μέσα στο γάλα.
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalch glykesalchimiesofficial tbt friends 2005 happy book chocolate strawberry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate darkchocolate milkchocolate raspberry passionfruit pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovepastry cake roses almond new recipe
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake lemon limoncello meringue pastrylite burning
  •       safewatersports