Σοκολατένιος μπαμπάς με κρέμα passion fruit

Η σοκολάτα με τα φρούτα του πάθους είναι απ' τους πιο «δυνατούς» συνδυασμούς. Δοκιμάστε τον σε αυτή την καταπληκτική συνταγή!

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1½ ώρα

Μπαμπάδες
Λιώνουμε το βούτυρο, προσέχοντας να μην κάψει. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε σε αυτό τη μαγιά μαζί με το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και τον κρόκο. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να διαλυθεί η μαγιά και αδειάζουεμ το μείγμα στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλεύρι και το κακάο. Τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για αρκετή ώρα με το φτερό και σταδιακά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Όταν η ζύμη αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μαζεύεται γύρω από το φτερό, τη μεταφέρουμε σε ένα αλευρωμένο σκεύος, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε περίπου για 1 ώρα σε ζεστό περιβάλλον, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Κατόπιν, τη μοιράζουμε σε 10, περίπου, βουτυρωμένες και αλευρωμένες μεταλλικές φόρμες (τις βουτυρώνουμε, τις βάζουμε στο ψυγείο για λίγο μέχρι να παγώσει το βούτυρο και έπειτα τις αλευρώνουμε. Έτσι δεν λασπώνουν). Αφήνουμε τις ζύμες ξανά για μισή ώρα περίπου σε ζεστό περιβάλλον για να διπλασιαστεί ο όγκος τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μισή ώρα. Όταν ξεκολλάνε από τη φόρμα, είναι έτοιμοι οι μπαμπάδες. Βγάζουμε από τον φούρνο, τους ξεφορμάρουμε αμέσως και όταν κρυώσουν, ανοίγουμε μ’ ένα μαχαίρι 5-6 τρύπες στο κάτω μέρος του κάθε μπαμπά.

Σιρόπι
Σ’ ένα βαθύ κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ρούμι και τα μυρωδικά. Μόλις αρχίσει να βράζει το σιρόπι, ρίχνουμε τα μπαμπαδάκια μέσα σε αυτό και σβήνουμε τη φωτιά. Με μία κουτάλα αναποδογυρίζουμε τα μπαμπαδάκια 2-3 φορές έτσι ώστε να πάρουν αρκετό σιρόπι. Βγάζουμε τα μπαμπαδάκια με προσοχή και τα ακουμπάμε σε μία σήτα για να στραγγίξουν. Μέσα στο σιρόπι που έχει μείνει, ρίχνουμε καθαρισμένα τα πορτοκάλια. Σερβίρουμε τα μπαμπαδάκια με λίγο σιρόπι και δύο φέτες από το πορτοκάλι και στο κέντρο τοποθετούμε την κρέμα από passion fruit.

Κρέμα passion fruit
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά και τον κρόκο. Ρίχνουμε το χυμό σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ελαφρώς, τον αδειάζουμε πάνω από το μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και επαναφέρουμε το μείγμα στη φωτιά ανακατεύοντας έως ότου αρχίσει να κοχλάζει και δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν η θερμοκρασία της κρέμας πέσει στους 35°-40°C προσθέτουμε το βούτυρο κομμάτι-κομμάτι ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθεί στην κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και με ένα κουτάλι ή με κορνέ γαρνίρουμε τους μπαμπάδες.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes challenge profiterol raspberry icecream rose
  • steliosparliaros sweetalchemy chocolate pastry art flowers sugarart rum true
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry sunset sun greece summer island
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop pastrylife nugat almond nuts white
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop birthdaycake cakes vanilla cream chocolate
  •       steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets cakes eggs live white yellow