Σουφλέ σοκολάτας

Μία εύκολη συνταγή για αυθεντικό σουφλέ σοκολάτας, όπως το σερβίρουν στα γαλλικά εστιατόρια.

ΜΕΡΙΔΕΣ4-5
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ12΄

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αποσύρουμε λίγο πριν βράσει. Τη ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ώστε να τη λιώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με την άχνη και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. Τέλος, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το ασπράδι με την κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου γίνει μια απαλή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε και αυτή στο μείγμα μας ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη 4-5 μικρές φόρμες του σουφλέ, τις μισογεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 12 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως, γιατί τα σουφλέ χάνουν τον όγκο τους γρήγορα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

TIPΜπορούμε να κρατήσουμε το σουφλέ άψητο στην κατάψυξη για 1 εβδομάδα και να το ψήσουμε, αφού προηγουμένως το ξεπαγώσουμε στη συντήρηση του ψυγείου.
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry cake almond chocolate icecream summer greece greecesummer
  •   jennybalatsinou vkikilias
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets summer2019 grapes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop icecream vanilla wine redwine
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry taem happytogether happypeople inspiration creative becreative andreasgiavridis
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cheesecake cream raspberry biscuit buttes