Γκανάς σοκολάτας με ρούμι και καραμελωμένα φουντούκια

Μία ωραία λύση για το επίσημο κέρασμα κάθε γιορτινής βραδιάς και ό,τι πρέπει για μεγάλη παρέα!

ΜΕΡΙΔΕΣ14
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1-2 ώρες

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και λίγο πριν βράσει την αδειάζουμε στην κουβερτούρα. Περιμένουμε ένα λεπτό να τη μαλακώσει και ανακατεύουμε με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα) μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε και το ρούμι. Αδειάζουμε την γκανάς σε μια βαθιά φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και το αφήνουμε στην κατάψυξη να σταθεροποιηθεί (για 1-2 ώρες).

Στο μεταξύ, βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει το σιρόπι, ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε συνεχώς. Στην αρχή θα ζαχαρώσουν αλλά συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καραμελώσουν. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν (θα ενωθούν μεταξύ τους και θα σκληρύνουν).

Βγάζουμε την γκανάς από την κατάψυξη. Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε τη φόρμα κατά τα 2/3 σε καυτό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Σπάμε τα καραμελωμένα φουντούκια σε μικρότερα κομμάτια και γαρνίρουμε το γλυκό. Η υφή του είναι πολύ πλούσια και γεμάτη, γι’ αυτό κόβουμε μικρές μερίδες.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new recipes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate whitechocolate milkchocolate coffret almond
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake icecream fruit vanilla almond
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cake pralin gold happytime
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate fasting peanut peanutbutter new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv agionoros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon biscuits meringue sweetalchemy pastrychef pastylife