Μους λευκής σοκολάτας με λεμόνι

Το «δροσερό» άρωμα του λεμονιού κάνει αυτή την εύκολη μους ακόμα πιο δελεαστική...

ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ3-4 ώρες

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Την αφήνουμε να κρυώσει και όταν η θερμοκρασία της πέσει στους 38°C-40°C (δηλαδή όταν την αισθανόμαστε στα χείλη χλιαρή), ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Θέλει προσοχή στο ανακάτεμα για να μη μας κόψει: ανακατεύουμε με απαλές, κυκλικές κινήσεις κατά προτίμηση με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη). Γεμίζουμε 4 ποτήρια του κρασιού και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.

TIPΓια πιο φίνο άρωμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύσμα από μοσχολέμονο (lime).
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  •    4
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • Cheesecake      cheesecake   !
  • backstagephotoshootingnbg headquarters steliosparliaroskathimerini