Μους σοκολάτα με πορτοκάλι

Αυτή είναι η κλασική μους, όπως την έφτιαχναν παλιά. Γίνεται με κρόκους και βούτυρο και έχει μεστή, πλούσια γεύση.

ΜΕΡΙΔΕΣ4-5
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ2-3 ώρες

Φτιάχνουμε ένα μπεν μαρί ως εξής: Βάζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και στερεώνουμε επάνω στην κατσαρόλα ένα μεταλλικό μπολ. Αυτό δεν θα πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Ρίχνουμε στο μπολ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε δυνατά με έναν αυγοδάρτη έως ότου ασπρίσουν, αφρατέψουν και ζεσταθούν αρκετά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα των αυγών στο μίξερ, με το σύρμα, μέχρι να κρυώσουν. Στο τέλος, θα έχουν αφράτεψει πολύ.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Την αποσύρουμε και προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο ανακατεύοντας ώστε να λιώνει σταδιακά. Προσθέτουμε και το ξύσμα.

Αδειάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα με κατεύθυνση από πάνω προς τα κάτω για να μην «κάτσει» το μείγμα. Γεμίζουμε 4-5 ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, πριν σερβίρουμε.

TIPΑντί για ξύσμα πορτοκαλιού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύσμα λεμονιού ή περγαμόντου ή να αρωματίσουμε τη μους με λίγη κανέλα ή τζίντζερ ή κάποιο λικέρ.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Cheesecake      cheesecake   !
  • backstagephotoshootingnbg headquarters steliosparliaroskathimerini
  •    4
  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature