Μους σοκολάτα με πορτοκάλι

Αυτή είναι η κλασική μους, όπως την έφτιαχναν παλιά. Γίνεται με κρόκους και βούτυρο και έχει μεστή, πλούσια γεύση.

ΜΕΡΙΔΕΣ4-5
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ2-3 ώρες

Φτιάχνουμε ένα μπεν μαρί ως εξής: Βάζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και στερεώνουμε επάνω στην κατσαρόλα ένα μεταλλικό μπολ. Αυτό δεν θα πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Ρίχνουμε στο μπολ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε δυνατά με έναν αυγοδάρτη έως ότου ασπρίσουν, αφρατέψουν και ζεσταθούν αρκετά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα των αυγών στο μίξερ, με το σύρμα, μέχρι να κρυώσουν. Στο τέλος, θα έχουν αφράτεψει πολύ.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Την αποσύρουμε και προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο ανακατεύοντας ώστε να λιώνει σταδιακά. Προσθέτουμε και το ξύσμα.

Αδειάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα με κατεύθυνση από πάνω προς τα κάτω για να μην «κάτσει» το μείγμα. Γεμίζουμε 4-5 ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, πριν σερβίρουμε.

TIPΑντί για ξύσμα πορτοκαλιού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύσμα λεμονιού ή περγαμόντου ή να αρωματίσουμε τη μους με λίγη κανέλα ή τζίντζερ ή κάποιο λικέρ.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit