Μους σοκολάτα ψητή

Μια πρωτότυπη φουρνιστή μους που θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ20΄-25΄

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει ένα λείο και χλιαρό μείγμα. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τους κρόκους με 150 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Τους προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ και το σύρμα και χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 10 εκ., αλλά δεν το γεμίζουμε μέχρι πάνω γιατί η μους θα φουσκώσει στο ψήσιμο. Αν δεν έχουμε τόσο βαθιά πυρίμαχη φόρμα, μπορούμε να την επενδύσουμε εσωτερικά με λαδόκολλα, αφήνοντάς την να εξέχει από τα τοιχώματα, για να τους δώσουμε επιπλέον ύψος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά. Η καρδιά του γλυκού πρέπει να μείνει μαλακιά και υγρή. Το σερβίρουμε μέσα στη φόρμα.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial mag pastry new recipes foodstyling friends kathimerini
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial new cake kathimerini sunday 21april2019
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tart raspberry almond cream vanilla art
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial  21
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate vanilla eastereggs pastrylove pastrychef