Μους σοκολάτα ψητή

Μια πρωτότυπη φουρνιστή μους που θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ20΄-25΄

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει ένα λείο και χλιαρό μείγμα. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τους κρόκους με 150 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Τους προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ και το σύρμα και χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 10 εκ., αλλά δεν το γεμίζουμε μέχρι πάνω γιατί η μους θα φουσκώσει στο ψήσιμο. Αν δεν έχουμε τόσο βαθιά πυρίμαχη φόρμα, μπορούμε να την επενδύσουμε εσωτερικά με λαδόκολλα, αφήνοντάς την να εξέχει από τα τοιχώματα, για να τους δώσουμε επιπλέον ύψος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά. Η καρδιά του γλυκού πρέπει να μείνει μαλακιά και υγρή. Το σερβίρουμε μέσα στη φόρμα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial christmas chocolate gold happy happynewyear shop pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry christmas 2018 traditional chocolate modern twist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate christmas gold ball cristmasball
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop whitechocolate christmas ball cristmas all
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop cream chocolate fruits christmas