Μπαβαρουάζ με λιωμένο παγωτό

Να τι θα κάνουμε με το παγωτό που περίσσεψε! Μια σοκολατένια μπαβαρουάζ, ολόδροση από το ψυγείο!

ΜΕΡΙΔΕΣ6
Προετοιμασία-Παρασκευή40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ3-4 ώρες

Μπαβαρουάζ
Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας μέσα σε λίγο κρύο νερό και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε περίπου 100 γρ. από το λιωμένο παγωτό και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά το παγωτό, αποσύρουμε και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα στραγγίξουμε από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο υπόλοιπο λιωμένο παγωτό. Ανακατεύουμε την κρέμα πολύ καλά προσθέτοντας τις σταγόνες σοκολάτας και τη μεταφέρουμε μέσα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας χωρητικότητας περίπου 1½ λίτρου. Την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες ή ώσπου να παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε βυθίζοντας τη φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι περίπου τα ¾ σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζοντάς τη σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα.

Καραμελωμένα αμύγδαλα
Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα ζεσταίνουμε στο φούρνο στους 160°C για περίπου 10 λεπτά. Στο μεταξύ, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε λίγη από τη ζάχαρη. Όταν λιώσει, προσθέτουμε ακόμα λίγη και συνεχίζουμε έτσι έως ότου καραμελώσει όλη. Μόλις πάρει σκούρο ξανθό χρώμα η καραμέλα, ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τα οποία πρέπει να είναι ζεστά (από το φούρνο). Τα ανακατεύουμε καλά για μερικά λεπτά, ώστε να καλυφθούν εντελώς από την καραμέλα, και τα απλώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κοπανίζουμε στο γουδί σε μικρά κομμάτια.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial christmas chocolate gold happy happynewyear shop pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry christmas 2018 traditional chocolate modern twist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop whitechocolate christmas ball cristmas all
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop cream chocolate fruits christmas
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate christmas gold ball cristmasball