Τιραμισού με σοκολάτα

Το τιραμισού είναι το πιο δημοφιλές ιταλικό γλυκό όλων των εποχών. Φανταστείτε το και με σοκολάτα!

ΜΕΡΙΔΕΣ8-10
Προετοιμασία-Παρασκευή40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ2 ώρες

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Βάζουμε σε ένα μπολ το μασκαρπόνε και την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή με αυγοδάρτη, προσθέτοντας έπειτα έναν-έναν τους κρόκους και τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα, την οποία ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και το αποσύρουμε μόλις αρχίσει να φουσκώνει. Προσθέτουμε τον καφέ (εσπρέσο ή σκόνη) και ανακατεύουμε ρίχνοντας στο τέλος και το κονιάκ.
Σπάμε τα cookies σε χοντρά κομμάτια και μοιράζουμε μερικά από αυτά μέσα σε 8-10 ποτήρια του ουίσκι ή του νερού (ή μέσα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος), καλύπτοντας τον πάτο. Τα ραντίζουμε με λίγο από το σιρόπι γάλακτος-κονιάκ και από πάνω βάζουμε το 1/3 της σοκολατένιας κρέμας. Απλώνουμε άλλη μία στρώση από μπισκότα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (ή πολύ περισσότερο αν χρησιμοποιήσουμε μεγάλο μπολ σερβιρίσματος). Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.

TIPΓια πιο όμορφη εμφάνιση, χρησιμοποιούμε κορνέ για το σερβίρισμα της κρέμας στα ποτήρια. Ίσως χρειαστεί, όμως, να την αφήσουμε να κρυώσει στο ψυγείο μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  •         !
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  • 11
  •    To
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial baklava traditionalart mitilini island greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cake birthdaycake