Εκλέρ μπίτερ σοκολάτας

Τα εκλέρ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας αγοραστά κεράσματα. Πάτε στοίχημα ότι τα σπιτικά θα είναι πιο νόστιμα;

Τεμάχιαπερίπου 30 μικρά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα και 20΄
ΨΗΣΙΜΟ20΄-30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ5-6 ώρες

Ζύμη
Βάζουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αμέσως μόλις πάρει βράση το μείγμα, αποσύρουμε για λίγο από τη φωτιά και αμέσως προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε για περίπου 3 λεπτά. Στο τέλος, το μείγμα θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας σαν σιμιγδαλένιος χαλβάς.
Εδώ υπάρχει ένα μυστικό: Αν αφήσουμε να βράσει το μείγμα περισσότερη ώρα από το επιθυμητό, θα εξατμιστεί αρκετό από το νερό και έτσι με το που θα ρίξουμε το αλεύρι, θα απορροφηθούν αμέσως τα υγρά και δεν θα προλάβει να ψηθεί. Ωστόσο αυτό που επιδιώκουμε εμείς είναι να υπάρχει αρκετό υγρό ώστε να ανακατευτεί και να ψηθεί το αλεύρι για 3 λεπτά.
Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ. Το ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να κρυώσει προσθέτοντας έπειτα ένα-ένα τα αυγά. Θα γίνει μια λεία και μαλακή ζύμη, την οποία μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό φαρδύ στόμιο, χωρίς δοντάκια. Πάνω σε μια λαδόκολλα σχηματίζουμε μικρά μπαστούνια. Τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Γέμιση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Παράλληλα ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το αυγό και τους κρόκους. Μόλις βράσει το μείγμα της κατσαρόλας, χύνουμε λίγο στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα και την επαναφέρουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. Την αποσύρουμε και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας ώστε να λιώσει και όλη η κρέμα να γίνει σοκολατί. Την απλώνουμε σε ένα ρηχό σκεύος έτσι ώστε να απλώσει, την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται σε όλη την επιφάνειά της και την αφήνουμε να κρυώσει καλά (4-5 ώρες στο ψυγείο).

Γλάσο
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο, σοκολατένιο γλάσο. Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά ώστε να σφίξει ελαφρώς.

Συναρμολόγηση
Βγάζουμε την κρέμα της γέμισης από το ψυγείο και την χτυπάμε ελαφρώς στο μίξερ ώστε να γίνει ξανά λεία και αφράτη. Τη βάζουμε σε μια σακούλα κορνέ με ίσιο στρογγυλό στόμιο. Τρυπάμε με το κορνέ τα εκλέρ στο πλάι και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Βουτάμε την επιφάνεια κάθε εκλέρ στο γλάσο και αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να στεγνώσει (άλλη μία ώρα περίπου).

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit