Καραμέλες σοκολάτας

Τυλίξτε τες σε σακουλάκια και κάντε τες δώρο σε φίλους ή ακόμα και μπομπονιέρες για βάφτιση!

Βάρος1 κιλό
Προετοιμασία-Παρασκευή30΄

Σε ένα ταψάκι βάζουμε αρκετό κορν φλάουρ (τουλάχιστον 2 δάχτυλα πάχος). Ισιώνουμε την επιφάνεια και με ένα βαθύ κουτάλι της σούπας ή καλύτερα με ένα πολύ μικρό μπολάκι ή φορμάκι δημιουργούμε μικρά βαθουλώματα.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υποβρύχιο και με γρήγορες κινήσεις το ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει. Πριν αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε και αμέσως γεμίζουμε τα μικρά βαθουλώματα. Δεν καθυστερούμε γιατί σφίγγει πολύ γρήγορα. Αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεροποιηθούν οι καραμέλες και έπειτα τις μαζεύουμε και τις βάζουμε σε ένα κόσκινο ή σε σουρωτό. Τις τινάζουμε να φύγει το περιττό κορν φλάουρ. Τις διατηρούμε αρκετό καιρό σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον.

TIPΤο κορν φλάουρ δεν το πετάμε. Το μαζεύουμε σε ένα βάζο και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε κανονικά.
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial new cake kathimerini sunday 21april2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tart raspberry almond cream vanilla art
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial  21
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate vanilla eastereggs pastrylove pastrychef
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial mag pastry new recipes foodstyling friends kathimerini
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday