Καραμέλες σοκολάτας

Τυλίξτε τες σε σακουλάκια και κάντε τες δώρο σε φίλους ή ακόμα και μπομπονιέρες για βάφτιση!

Βάρος1 κιλό
Προετοιμασία-Παρασκευή30΄

Σε ένα ταψάκι βάζουμε αρκετό κορν φλάουρ (τουλάχιστον 2 δάχτυλα πάχος). Ισιώνουμε την επιφάνεια και με ένα βαθύ κουτάλι της σούπας ή καλύτερα με ένα πολύ μικρό μπολάκι ή φορμάκι δημιουργούμε μικρά βαθουλώματα.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υποβρύχιο και με γρήγορες κινήσεις το ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει. Πριν αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε και αμέσως γεμίζουμε τα μικρά βαθουλώματα. Δεν καθυστερούμε γιατί σφίγγει πολύ γρήγορα. Αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεροποιηθούν οι καραμέλες και έπειτα τις μαζεύουμε και τις βάζουμε σε ένα κόσκινο ή σε σουρωτό. Τις τινάζουμε να φύγει το περιττό κορν φλάουρ. Τις διατηρούμε αρκετό καιρό σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον.

TIPΤο κορν φλάουρ δεν το πετάμε. Το μαζεύουμε σε ένα βάζο και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε κανονικά.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  •    4
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • Wake me up when September ends  because it means