Καραμέλες σοκολάτας

Τυλίξτε τες σε σακουλάκια και κάντε τες δώρο σε φίλους ή ακόμα και μπομπονιέρες για βάφτιση!

Βάρος1 κιλό
Προετοιμασία-Παρασκευή30΄

Σε ένα ταψάκι βάζουμε αρκετό κορν φλάουρ (τουλάχιστον 2 δάχτυλα πάχος). Ισιώνουμε την επιφάνεια και με ένα βαθύ κουτάλι της σούπας ή καλύτερα με ένα πολύ μικρό μπολάκι ή φορμάκι δημιουργούμε μικρά βαθουλώματα.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υποβρύχιο και με γρήγορες κινήσεις το ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει. Πριν αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε και αμέσως γεμίζουμε τα μικρά βαθουλώματα. Δεν καθυστερούμε γιατί σφίγγει πολύ γρήγορα. Αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεροποιηθούν οι καραμέλες και έπειτα τις μαζεύουμε και τις βάζουμε σε ένα κόσκινο ή σε σουρωτό. Τις τινάζουμε να φύγει το περιττό κορν φλάουρ. Τις διατηρούμε αρκετό καιρό σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον.

TIPΤο κορν φλάουρ δεν το πετάμε. Το μαζεύουμε σε ένα βάζο και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε κανονικά.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece